Jumaat, 26 Jun 2009

n3 sulung



Sebagai pembuka tirai blog KAKINOVEL ini...rasanya lebih baik aku letakkan n3 tentang buku yg sedang aku baca sekarang. Selagi Ada Cinta, hasil penulisan salah sorang novelis pebret aku...Aisya Sofea. Buku ni aku beli waktu Pesta Buku Antarabangsa yang lalu.



Sekarang ni masa agak padat...aku dah tak sempat nak menghabiskan sebuah novel dlm shari lagi dah...Nipun dah hampir seminggu aku baca...bru 3/4 je habisnya.

Pada mula cite ni agak slow skit, tapi lama kelamaan makin syok...dah tak sabar nak tau kesudahannya. Banyak jugak konflik adik beradik dlm cite ni iaitu antara Arianni dgnKak Mal...begitu juga berkisarkan cinta 3 segi....

So..sesiapa yg dah baca buku ni...meh la bagi pandangan anda tentang buku ni...suke ke tak? Ewah...mcm aku je plak novelisnya, smua pakat nak tau....heheheh


Update : Sukanye ending cite ni...last2 kawin gak dia dgn Idris... wlaupun asalnya dia tak tau itulah lelaki yg bakal menjadi suaminya... Tapi bila dipikir2kan smula...masih adake org zaman skarng yang kawin, tanpa mengenali langsung bakal suami, tak tengok muka hingga hari pernikahan dan menyerahkan segalanya pd family?...Kalau dpt si pujaan hati mcm cite ni...mmg sweet sgt...happy yg berganda rasa2nye...




Justify Full

8 ulasan:

Fariena berkata...

wah dah ada blog baru la...kakinovel?
eyna pun sama gak suatu ketika dulu...pantang nampak/tahu novel baru jer...sure beli/cari...now dah kurang la sbb x de masa nak baca...

Eyna's berkata...

heheh...saje je "eyna"....
nak abadikan koleksi novel kat sini....

Sy smpai skarang mmg masih antyu novel...kat Pesta Buku Antarabangsa bebaru ni...sempat rembat 10 buah buku...cuma masa je kurang ...tu yg tak abis2 baca lg tu...

zetty berkata...

alaa kak lom bace lg laa novel nie...sy nie bkn kaki novel sgt...sikit2 tue ad laa...hehehe

Eyna's berkata...

tak silap akak novel ni kluaran 2008...dan dah diulang cetak bbrapa kali...
Tu yg menunjukkan novel ni best...
Huhuh...tak sabo nak abiskan bc...

Tapi zetty...hobi tu bleh dipupuk...
tapi...bila dah termula...susah dah nak lari darinya...

dalila berkata...

kesian arianni kan terpaksa hadapi pelbagai dugaan...last sekali anak dia kene culik ngan toyol keliwon..ah sama ker citer yg aku baca ngan novel aku tgh baca ni ha..cam lain jer tajuk...(ko marah ke ina?)hehehhe..jgn mare nnti jadi antu keliwon..sajer jengah blog baru..

Eyna's berkata...

hehehe...
ko mesti penulis buku yg tak sempat becetak tu kan La.....

Lama ko mendiamkan diri...ngapa weh???

Saliza berkata...

Best ye citenya?
Akak baca review kat mana ari tu ckp x best..
Tu yg x jd beli tu.

Eyna berkata...

Pada sy...best...
awal2 dia mmg agak slow skit...
tapi makin lama makin syok...
tak sabar nak tgk dia kawin dgn idris tu.....hehehhe

Tp ialahkan...setiap citarasa org ni x sama...